Si totusi plec…

revedere

“Las in urma orasul si casa, sa nu m-astepti mama degraba, dar lasa c-am sa ma intorc, lecuit de dor. Iubito, de mult tot mai astept un raspuns… sa ma-ntorc inapoi n-oi fi departe de-ajuns, dar am sa ma intorc, mistuit de dor” (versurile apartin unui prieten drag, dar trebuia sa le las aici pentru ca de doua zile ma obsedeaza)

Putini sunt cei care primesc in viata sansa de a o lua de la zero. Sansa de a sterge cu buretele tot, de a deschide prima fila a unei carti noi si a o rescrie, dar cu experienta trecutului. De multe ori am visat la aceasta oportunitate – o cale de a scapa de un trecut care ma apasa, o evadare intr-o viata noua. Dar toate astea au un pret… acela de a renunta la tot ceea ce ma face fericita acum, la prezent.

E a doua oara cand plec de langa oameni pe care ii iubesc. Situatia e diferita si totusi similara. Am crezut ca daca am mai trecut odata prin asta, a doua oara va fi mai usor, va durea mai putin, dar m-am inselat. Privesc cu groaza saptamana ce vine pentru ca va fi ultima pe care o voi petrece cu ei, ultima saptamana din sapte ani petrecuti impreuna.

Nu mi-e frica de viitor, dar as vrea ca prezentul meu sa nu se piarda in urma, contopit cu trecutul de care ma bucur sa scap.

Ai grija ce iti doresti ca poate se implineste!

This entry was posted in Marea evadare and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Si totusi plec…

  1. Drugwash says:

    Dacă vrei să păstrezi urme de prezent – şi eventual molecule asortate de trecut – atunci n-o lua de la zero, ci de la unu-doi, sau măcar de la zero virgulă ceva important. 😉

    E a doua plecare (care…? care…? care…?, strigă ecoul) care mă întristează, pe luna asta. The pursuit of happiness – mirajul vestului sălbatic, civilizat cu morcovul atîrnat dinainte-i şi cu biciul pe spinare.
    De ce-ai plecat? De ce-ai mai fi rămas?, răsună un alt ecou…
    Îngenunchez, urîndu-ţi cît mai puţină – spre deloc – tristeţe, acum şi pentru totdeauna. Baftă!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s