Am ajuns sa vad minunea

… cu ochii mei.
Ma bucur. Visul meu de-o viata a devenit realitate. Nu pot sa spun ca exact aici mi-am dorit sa ajung pentru ca as minti. E un orasel mic, de tara, asa cum am vazut in filme, cu case fara gard, cu oameni care isi lasa scaunele pe veranda si nimeni nu le fura. Interesant… Mult spatiu verde si mult prea multe fast food-uri. Sunt de trei zile aici si cel mai aproape de un fast food am ajuns azi in parcare la McDonalds cautand wifi. Nu ma grabesc sa ma infrupt din mancarurile lor traditionale…
Ca tot veni vorba… ma simt ca un fotomodel pe aici, cu asta chiar as putea sa ma obisnuiesc … Nu ca in patria muma as fi considerata obeza, ci mai degraba cu forme, dar aici par de-a dreptul anorexica prin comparatie. Ma simt bine :))
Ma scoate din sarite groaznic de tare faptul ca nu au trotuare, decat in centru pe o portiune infiorator de mica. Si nimeni, absolut nimeni nu merge pe jos – sincer nici nu ar avea unde, decat poate pe bucati daca prind multe magazine cu parcari una langa alta. Si se mai plang de rata mare de obezitate…
Am incercat sa fac azi o plimbare, sa merg in recunoastere… am ajuns la vreo 50m (metri, nu mile!) de complexul in care stau si am realizat ca nu mai pot merge mai departe… e ca si cum ai merge pe jos pe langa autostrada. Si in plus toata lumea se holba la mine ciudat. Am renuntat, dupa ce am facut 3-4 poze.
Am luat masinuta la plimbare, devreme la ora 7 dimineata cand traficul e “light”… vreau sa spun ca la ei si atunci cand e “heavy” e tot mai aerisit ca la noi. Posed o minunatie de Ford Focus rosu! (detaliu foarte important), pe care am botezat-o Pep, din lipsa totala de inspiratie pentru ca asta e o parte din numarul de inmatriculare. Deci, eu si Pep am pornit azi la prima noastra plimbare intima. Ne-am inteles de minune, am facut eu cateva prostioare marunte, dar ca norocul la ora aia din cand in cand era max. 1 masina pe sosea in afara de mine, deci am putut sa ma desfasor in deplinatatea blonzimii mele, fara prea multe griji. Maine va fi mult mai complicat pentru ca maine trebuie sa mergem la lucru… Si pentru ca dragostea se face in minim doi, noi suntem 3, o avem si pe tanti GPSa cu noi, deci va fi party intre fete!
Ceea ce nimeni nu prea povesteste despre tara tuturor posibilitatilor este ca, asa cum Thailand are trei sexe: feminin, masculin si “she-male”, adica fosti barbati transformati in femei, SUA are 3 tipuri de benzi: una pentru fiecare directie de mers si una comuna pentru ambele – banda de intoarcere. In patria muma probabil pe banda asta s-ar omori om cu persoana pentru ca toti ar folosi-o pentru depasiri. Aici e civilizatie, si probabil si amenda mare, ca nimeni nu depaseste pe banda de intoarcere. Daca e o singura banda pe directie, in cel mai rau caz clacsoneaza decent sa mergi mai repede, dar de cele mai multe ori stau cuminti in curul tau si asteapta. Asta imi place.
Oamenii aici au un accent ciudat. Si ei probabil spun acelasi lucru despre mine. Eu am accent de Europa, ei au accent de rednecksi. Ma distreaza. Sper sa nu-mi insusesc accentul in urmatoarele trei luni ca nu ma mai spala nici o apa de cat misto voi incasa acasa, daca ma scap cu rednecksisme.
Am fost la faimosul Walmart. Raiul pe pamant, tot ce vrei intr-un singur loc… cu conditia sa si gasesti raionul pe care il cauti. Am fost avertizata ca s-ar putea sa vad ciudatenii de tot felul pe acolo, deci pozele alea de pe net cu ciudatii din walmart sunt chiar reale. Inca n-am vazut nimic care sa ma socheze, dar mai este timp. In schimb personalul din magazin este extrem de politicos si saritor. Si replicile alea ce le auzim in filme si care, personal, am crezut ca sunt doar parte din textul scenariul, sunt cat se poate de reale… ” Is there anything else i can do for you today?” Si iti pun ei cumparaturile in pungi pe sortimente, bineinteles ca m-am facut de cacao prima data ca am dat sa iau painea si s-o pun in cos, dupa stilul de acasa, si s-a uitat tipa la mine ciudat “I was gonna put it in the same bag with the eggs” Taranul e pe camp…
Una peste alta… abia astept ziua de maine cand voi avea ocazia sa imi cunosc colegii (si colegele  😛 )

Advertisements
This entry was posted in Marea evadare. Bookmark the permalink.

2 Responses to Am ajuns sa vad minunea

  1. Drugwash says:

    Ah, so Alice already landed in Wonderland… 🙄 Good luck, girl! We’re ready for your ‘Redneck stories’! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s