Fragila

fragile

Imi aranjez cu grija masca in timp ce pasesc hotarata in cladire. O noua zi, azi sunt tare. M-am imbatat aseara intr-un pahar de amintiri, mi-am fumat gandurile pana scrumiera s-a umplut si-apoi am aruncat pachetul gol impreuna cu chistoacele la gunoi. Mi-am spus ca azi voi fi tare. Stiu, am nevoie de planuri pe termen scurt, caci altfel am tendinta sa ma abat.

Ma asez calma la birou si pornesc calculatorul, un ritual pe care il urmez cu sfintenie in fiecare dimineata. Ridic privirea spre usa care se deschide incet si ochii mei se izbesc de tricoul tau rosu. De ce? De ce tocmai azi? De ce tocmai tricoul ala? E oare un raspuns subtil la rochia mea de ieri?

Aud zgomot de cioburi si ma uit neputincioasa la masca mea care s-a spart in mii de bucati si zac acum imprastiate pe birou, cu varful ascutit in sus. Am sa ma tai in ele, stii? Iti pasa? Vii cu un mers usor leganat, cu cana de cafea proaspata in mana si un zambet larg pe buze, te opresti in fata biroului meu si imi dai buna dimineata. A fost buna. Pana acum treizeci de secunde. Ca raspuns as vrea sa te rog sa aduni tu cioburile ca sa te vad sangerand macar odata, dar sunt sigura ca ai folosi manusi din alea groase doar pentru a nu-mi da mie satisfactie. As vrea sa te rog sa aduni tu, macar o bucata, sa simti cat m-am chinuit sa imi confectionez masca asta care trebuia sa imi ascunda astazi slabiciunile si pe care tu ai spart-o cu un tricou. Rosu.

Sunt fragila. Nu vezi cat sunt de fragila? E vina mea, stiu. M-am lasat complet descoperita in fata ta, mi-am deschis sufletul si ti-am marturisit tot ceea ce simt cand imi esti prin preajma si cat de bine iti sta in rosu, mai ales in tricoul ala, rosu. Te-am lasat sa ma citesti ca pe-o carte, ba chiar ti-am citit eu capitole intregi si acuma ai decis sa inchizi cartea si s-o asezi inapoi pe raft sa se umple de praf. Ma uit la semnul de carte, nici macar la jumate nu ai ajuns si ma intreb de ce il lasi acolo daca nu ai de gand sa termini cartea?

Am crezut ca pot fi tare azi, dar sunt chiar mai fragila decat ieri. Astept sa iesi sa-ti bei cafeaua sa incep sa culeg cioburile si poate reusesc sa le lipesc la loc. Va fi o masca nereusita, incomoda, schioapa, dar sper ca va fi suficienta incat sa imi ascunda ochii. Am reusit sa lipesc si ultima bucata inainte sa te intorci de la tigara. Nu m-am taiat decat de doua ori, de aia sunt acum rosie in obraji. Incerc sa nu te privesc cum te asezi la mai putin de 2 m distanta in fata mea, dar felul in care ne-am asezat birourile cu mult timp in urma face imposibil sa nu intri in campul meu vizual cand privesc in monitor. Aud cum bucatile mai mari ale mastii mele se crapa, apuc cu o mana pachetul de tigari si cafeaua, cu cealalta lipiciul si ies cat pot de repede, inainte sa pice cioburi pe jos.

Chiar si asa lipita si carpita, oare cum va rezista masca asta timp de opt ore, daca o secunda a fost de-ajuns sa o sparga in mii de cioburi?

Sunt atat de fragila, tu chiar nu vezi?

Advertisements
This entry was posted in Salata de ganduri and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Fragila

  1. creve says:

    Să știi că un ou spre exemplu deși e fragil, are o poziție în care nu îl poți sparge oricât l-ai strânge. Deci, o persoană cât de fragilă poate părea, s-ar putea să aibă niște resurse nesperate care să o facă mai puternică decât ar fi crezut cineva vreodată 🙂

  2. Pingback: Fragila | Reality ? Maybe...or just a nightmare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s